Genç ve sağlıklı bir cilde sahip olmak çoğumuzun hayali…Yaşla birlikte ve dış etkenler nedeniyle yıpranan cildimizi korumak için çeşitli kremler ya da solüsyonlar kullanırız. Ancak, cildin asıl canlandırılması gereken kısmı alt deri iken kullanılan kremler ve solüsyonlar sadece üst deriyi besler. İşte mezoterapi cildin bu alt katmanını güçlendirmek için kullanılan çok etkili bir yöntemdir

Mezoterapi, vitamin,mineral, aminoasit ve enzimlerin tek başlarına ya da genellikle karışım halinde cildin alt katmanına, mikroenjeksiyon yoluyla uygulanmasıdır. Mezoterapi ciltteki kolajen ve elastin üretimini artırarak yüz, boyun, dekolte ve ellerde oluşan sarkmaların ve yaşlılık nedeniyle oluşan ince kırışıklıkların azalmasını sağlar.Cilde parlak ve sağlıklı bir görünüm kazandırır. Ayrıca kuru ciltlerde nemlenmeyi artirarak daha sağlıklı bir cilt yapısı oluşturur. Mezoterapi uygulaması,sadece ciltte degil aynı zamanda saç dökülmesinde de kullanılan etkili bir yöntemdir. Saç mezoterapisi, mevsimsel olan,stresten ya da metabolik sebeplerden kaynaklanan ani dökülmeler üzerinde etkilidir. Ayrıca hormonal ve genetik dökülme tiplerinde destekleyici bir tedavi yöntemi olarak kullanılır. Saçlardaki dökülmeyi durdurmak ve saça doğal canlılığını kazandırmak amacıyla; tedaviye göre özel olarak hazırlanmış ilaçlar saçlı derinin 1-6 cm altına küçük iğneler yoluyla enjekte edilir.

Mezoterapi uygulaması ağrısız, acısız ve uygulama süresi kısa olan bir işlemdir.Uygulama yapilacak bölge işlem öncesi anestezik kremlerle uyuşturulur.Özel iğnelerle gerçeklestirilen işlem ortalama 10-15 dakika sürer.Uygulama sonrası cilt yüzeyinde oluşan kızarıklıklar kendiliğinden geçer. Tedaviden hemen sonrasında gün ısığına çıkmadığınız sürece, günlük hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Open chat