Cildin yenilenmesine ve onarılmasına yardımcı olan kolajen, zaman içerisinde cilt dokusunda oluşan etkiler nedeniyle azalmaya başlar. Kolajen miktarının azalmasıyla birlikte cilt kendini yenileyemez, onaramaz ve sağlıksız bir görüntüye sahip olur. Kolajen aşısı ise cilt dokusu üzerinde azalma gösteren kolajen miktarını artırmaya yönelik yapılan tedavi uygulamalarından birisidir.

Kolajen cildin elastik yapısını sağlayan en önemli unsurlardan birisidir. Özellikle, cildin genç görünümünü sağlar, sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt için sürekli olarak cildin elastikiyet özelliğinin verilmesine yardımcı olur. Fakat kolajen miktarı kişinin yaşına bağlı olarak yıldan yıla bir azalma göstermektedir. Özellikle, bayanlarda 25 yaşından sonra her yıl cilt kolajen miktarının belli kısmını kaybetmektedir. Bu nedenle, kolajen miktarı azaldıkça cilt daha çok yıpranır, sağlıksız görünür ve yaşlanmaya bağlı olarak yaşlılık izlerini ortaya çıkartır.

Yaşlılık izlerine karşı yapılan en iyi uygulamalardan birisi olan kolajen aşısı, uzman doktorlar tarafından uygulanmaktadır. Gençleşme tedavilerinde sıklıkla uygulanan bu yöntem sayesinde cilt gençleşme özelliğini gösterirken aynı zamanda fibroblast yani kolajen üretimini de artırmaktadır. Yaşlanma karşıtı olarak uygulanan bu tedavi yöntemi kişinin hem yaşlılık izlerini yok etmekte hem de zamanla oluşan kırışıklık gibi durumların gecikmesini sağlamaktadır.

Tedavinin Uygulanma Şekli

Kolajen aşısı, enjeksiyon yardımı ile tek kullanımlık olarak cilde uygulanmaktadır. Sıvı bir kıvamda olan aşı doğrudan cilt yüzeyine uygulandığı için kişiye kısa sürede başarılı sonuçlar verebilmektedir. Aşının uygulanmasından önce cilt yüzeyi mutlaka steril şekilde temizlenmeli, kozmetik ya da dış faktörlere bağlı herhangi bir toz ya da kir kalıntısı ciltte bulunmamalıdır. Hijyen ve enfeksiyon oluşumunun engellenmesi açısından cildin temiz olması oldukça önemlidir.

Enjeksiyon yardımı ile uygulanan bu tedavi yönteminde oldukça ince ve boyut olarak kısa iğneler kullanılmaktadır. Yaşlanma izlerinin en çok görüldüğü yerler üzerinde uygulanan bu tedavi, cilt yüzeyinde 1 ile 3 cm aralıklarla uygulanır. Kişinin cilt yapısına, yaşlılık izlerine ve yoğunluğuna göre farklı seanslar düzenlenebilir. Genel olarak 4 seansa kadar uygulama yapılmaktadır. Belirli aralıklarla yapılan bu uygulamalarda en etkili sonuç 2 haftadan sonra alınmaktadır. Tüm seansların bitmesinden sonra cilt kendisini yenileme özelliği göstererek, daha parlak ve genç bir görünüm elde edecektir.

Tedavinin Avantajları Nelerdir?

Kolajen aşısı yaşlanma karşıtı bir uygulama olduğu için cildin yenilenmesine ve kırışıklık gibi yaşlılık izlerinin giderilmesine doğrudan etki etmektedir. Bu nedenle, cilt yüzeyinde yapılan uygulamanın pek çok avantajı da bulunmaktadır. Bu avantajlar şu şekilde sıralanabilir;

 -Boyun, yüz, el ve nazik cilt yüzeyindeki tüm kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur.

 -Zaman içerisinde oluşacak olan izlerin çıkmasını geciktirir, kırışıklıkların görüntüsünü azaltır.

 -Cildin yenilenmesine ve onarılmasına yardımcı olur.

 -Cilt yüzeyinde yaşlılığa bağlı oluşan lekeleri de ortadan kaldırır.

 -Cildin kolajen miktarını artırarak, elastikiyet özelliğinin kazandırılmasına yardımcı olur.

 -Yağ dokularının birleşmesini sağlayarak, selülit gibi estetikten uzak görüntülerin oluşmasını engeller.

Open chat